B&B Casa Fontana - Een heerlijke Bed and Breakfast in Le Marche Italie voor een fantastische vakantie. Mooi gelegen voor wandel- en fietstochtliefhebbers

Tips voor een ideale vakantie in Casa Fontana

Casa Fontana is een ideale plek om te genieten van het Italiaanse leven. Lekker eten en allerlei locale producten en wijn proeven. Genieten van de mooie natuur en de gezellige stadjes. Uitrusten met een boekje onder de boom. Een dorpsfeest, een openluchtconcert of een opera meemaken. Zwemmen in de blauwe zee en mooie mensen kijken op volle boulevards. Hiervoor moet je natuurlijk wel weten hoe, waar en wanneer. Hier volgen enkele tips om geen 'brutta figura' te slaan en maximaal van 'la dolce vita' te genieten.
 
De winkels zijn 's ochtends meestal open vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur. Vanaf 16.30 zijn ze weer open tot 20.00 uur. Op maandagochtend en donderdagmiddag kunnen sommige winkels dicht zijn.

Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn alle winkels dicht. Iedereen zit dan lekker te lunchen, thuis of in een restaurantje. Na de lunch volgt een rustpauze voor een dutje, een wandelingetje of lekker even een boekje lezen. Volg dus het goede voorbeeld en rust uit voor het middagprogramma.

 

Kleinschalige intieme Bed and Breakfast voor wie rust en stilte zoekt in ItaliŽ. Landelijke gelegen en toch centraal in le Marche

 

Stadjes en barretjes zijn het drukste en gezelligste tussen 12.00 uur en 13.00 uur en 18.00 en 20.00 uur. Op deze tijden is iedereen buiten en geniet van een lekker ijsje of aperitiefje en van ieders mooie outfitsÖ
 
Om de winkels niet dicht en de pleintjes niet leeg aan te treffen, doe je er dus verstandig aan op tijd op te staan en vroeg op pad te gaan. Om 13.00 uur is immers het meeste al weer dicht. Ook kan je natuurlijk rustig opstaan en de ochtend van de rust en het uitzicht genieten en een boekje lezen. Na een lekkere lunch kan je dan fit op pad voor een middag en avond cultuur. Je kan natuurlijk ook het voorbeeld van de Italianen volgen. Zij gaan vaak al voor acht uur op pad en ontbijten dan in een bar met een cappuccino en een brioche (een gezoete of gevulde croissant). Een goede tip om vroeg op pad te zijn en je zeer Italiaans te voelen!
 
Etenstijd is het pas vanaf 20.00 uur. De meeste restaurants zijn dan ook pas open. In het weekend zullen de meeste gasten zelfs pas om 21.00 of later binnenkomen. Reserveren is in ItaliŽ zeer gewenst, ook op een rustige dag. Maandag en dinsdag kunnen veel restaurantjes gesloten zijn.
Op zondagmiddag gaan de Italianen uitgebreid lunchen met de hele familie. De restaurants zijn dan heel vol en gezellig. Leuk om mee te maken!
 
Veel Agriturismo's (eten en slapen op het platteland) hebben een mooi zwembad. Hier kan je in de hoogzomermaanden dus lekker zwemmen, luieren en eten. Een ideaal Italiaans zomerdagje.
Ook onze buren ( Agriturismo) hebben een zwembad waar gebruik van gemaakt kan worden.

 
Dit hebben wij tot nu toe geleerd van het leven in ItaliŽ. Heb jij meer tips, laat het ons weten!

 

Casa Fontana; authentiek verbouwde boerderij of agriturismo in Le Marche. Vakantie midden in de natuur. We serveren home made en lokale producten

 

 

Vakantie in ItaliŽ - Casa Fontana

 

 

Le Marche -
ItaliŽ in ťťn regio

 

 

Casa Fontana extra

 

 

Hoe reis je naar Casa Fontana

 

B&B Casa Fontana - Via Panocchia 6 - 60030 Mergo (Ancona) - ItaliŽ

Webdesign Beekbergen - www.casafontana.com