B&B Casa Fontana - Een heerlijke Bed and Breakfast in Le Marche Italie voor een fantastische vakantie. Mooi gelegen voor wandel- en fietstochtliefhebbers

Casa Fontana...Over Ons
Wij zijn Joep en Antoinette en hebben na een zoektocht door ItaliŽ en Frankrijk ons hart verpand aan Le Marche. Een prachtige regio met zijn heuvelachtige landschap, mooie middeleeuwse dorpjes en stadjes, en in de nabijheid van de Adriatische kust. Zee, bergen en cultuur vind je in de Marche relatief dicht bij elkaar.
Het leven in Nederland was goed: Joep werkte in het internationale bedrijfsleven en Antoinette was werkzaam op het gebied van opleidingen en trainingen voor organisaties.

Nederlanders in ItaliŽ: Joep en Antoinette kochten een authentieke gerestaureerde boerderij midden in de natuur. Persoonlijke aandacht en goede toeristische tips over Le Marche vinden we belangrijk

Dat beviel op zich goed maar het werd tijd voor een verandering. Daarom hebben we ons een jaar de tijd gegeven om te kijken of we, in een land met een warmer klimaat, een mooi huis zouden kunnen vinden in een stille landelijke omgeving. Zou dat niet slagen, dan hadden we ons voorgenomen het roer om te gooien in Nederland. We hebben onze banen opgezegd in de zomer van 2007 en vertrokken in september dat jaar naar ItaliŽ. We trokken al reizend en werkend door delen van ItaliŽ en Frankrijk. Enerzijds om de kosten te drukken en anderzijds om achter de schermen van het land te kunnen kijken. Het is een andere ervaring door het land te rijden als toerist, dan ergens een tijdje te zijn en te werken. Zo hebben we een korte periode in Zuid-ItaliŽ bij een bed en breakfast gewerkt en verleenden we 3 maanden aan een ouder echtpaar in de Provence allerlei hand-, en spandiensten.
 
In de ochtenden werkten we en 's middags bezochten we met makelaars huizen in de regio. We hebben zeer veel huizen gezien; van oude bouwvallen tot gerenoveerde boerderijen. Er is genoeg te koop en te restaureren. Maar aangezien we geen gouden handjes hebben, lieten we veel bijzondere panden aan ons voorbij gaan. Achteraf bezien maar goed ook, want na een zoektocht van 9 maanden troffen wij het huis aan dat helemaal aan ons droombeeld voldeed. We kregen de unieke kans om Bed and Breakfast Casa Fontana over te nemen. Een bestaande Bed en Breakfast gerund door jonge, enthousiaste mensen. We waren gelijk verliefd op de plek en de wijze waarop zij het hadden opgezet. Het huis ligt fraai in het midden van zijn perceel land en heeft veel soorten bomen waar we naar zochten; olijf-, vijgen-, walnoot-, en moerbeibomen. Deze bomen zorgen voor een natuurlijke afscheiding waardoor wij alsook onze gasten voldoende privacy kunnen hebben. Casa Fontana nodigt uit om tot rust te komen; genieten van een mooi boek in een hangmat onder een van de vele bomen. De directe omgeving biedt vele mogelijkheden, zoals: een mooie wandeling in de heuvels, een dagtrip naar een van de vele mooie middeleeuwse dorpjes of stadjes, een dagje strand aan de Adriatische kust, en voor degene die van bergen houdt, liggen de Apennijnen als het ware om de hoek.
We verheugen ons erop uw gastheer en gastvrouw te zijn en u wegwijs te maken in Casa Fontana en de mooie, inspirerende omgeving.
 
Nu, na 6 bijzonder waardevolle jaren op Casa Fontana willen wij opnieuw het roer omgooien en daarom staat Casa Fontana te koop. We willen het seizoen 2015 gebruiken om goed afscheid te nemen van het B&B bestaan wat we met zeer veel genoegen hebben gedaan en dit jaar ook zullen blijven doen. Benvenuti! Voor meer informatie:
B&B te koop

Arrivederci,
Joep en Antoinette

 

Vakantie in ItaliŽ - Casa Fontana

 

 

Le Marche -
ItaliŽ in ťťn regio

 

 

Casa Fontana extra

 

 

Hoe reis je naar Casa Fontana

 

B&B Casa Fontana - Via Panocchia 6 - 60030 Mergo (Ancona) - ItaliŽ

Webdesign Beekbergen - www.casafontana.com