B&B Casa Fontana - Een heerlijke Bed and Breakfast in Le Marche Italie voor een fantastische vakantie. Mooi gelegen voor wandel- en fietstochtliefhebbers

Casa Fontana...Ons huis in Le Marche ItaliŽ!
Thuis in Italie: B&B Casa Fontana

Casa Fontana was het huis waar we onmiddellijk voor vielen. De omgeving is mooi en het huis ligt fraai in het midden van het perceel van bijna 2 hectare. Het huis is met zorg en behoud van authenticiteit verbouwd. We hebben zeer veel huizen gezien in het afgelopen jaar, maar dit was precies wat we zochten. En waarom eigenlijk?

Casa Fontana ligt midden in de glooiende heuvels van Le Marche. De terrassen van het huis bieden een weids uitzicht over het heuvelland. De plek ademt veel rust en ruimte uit.
We waren op zoek naar een huis, omgeven door veel mooie bomen, en Casa Fontana voldeed daaraan. De naald -, olijf -, en notenbomen geven privacy en zorgen voor schaduw op warme zomerse dagen.
Om het huis zijn meerdere zithoekjes waardoor je of in een luie stoel, op een bankje of in een hangmat een boek kunt lezen. Buiten op het terrein staat een originele pizzaoven waar desgewenst wekelijks op hout gestookt verse pizza's gemaakt worden.

Het huis zelf heeft een mooie buitenkant van natuursteen, wat een romantische landelijke sfeer geeft. De bouw van het huis is kenmerkend voor Italiaanse boerenhuizen: een trap aan de buitenkant naar de eerste verdieping, waar men vroeger al woonde en op de begane grond de stallen en wijnkelders. Deze 300 jaar oude Marchiaanse boerderij is smaakvol gerestaureerd tot een Bed and Breakfast. De drie ruime gastenkamers van de B&B op de begane grond hebben allemaal een eigen entree, terras en badkamer. Er is een gastenkeuken die ter beschikking staat voor de gasten gedurende de hele dag.

De B&B ligt op loopafstand van het dorpje Mergo, waar je een goed en gezellig restaurant, een kerkje, een schooltje en een kleine supermarkt vindt.
De liefhebber van de Italiaanse keuken kan goed aan zijn trekken komen. Op loofafstand van Casa Fontana zijn meerdere goede restaurants beschikbaar waardoor je onbezwaard kunt genieten van de heerlijke Marchiaanse keuken.

Casa Fontana biedt veel rust en privacy maar er zijn ook veel mogelijkheden erop uit te trekken naar andere mooie middeleeuwse dorpjes en steden.
In de directe omgeving zijn veel wandelmogelijkheden. Grenzend aan onze achtertuin ligt het beschermde en schitterende natuurpark van de Gola Rossa (de rode kloof), waar je goed kan wandelen en waar de bekende Grotten van Frasassi te vinden zijn. Verder ligt het huis 10 minuten van de superstrada die van Ancona via UmbriŽ naar Rome leidt. Deze weg geeft gemakkelijk toegang tot de meest uiteenlopende bestemmingen voor dagtochtjes, zoals naar zee, de mooiste steden van Le Marche en UmbriŽ; Urbino, Jesi, Marcerata Assisi, Gubbio en natuurlijk Rome.

 

Le Marche, Italie - Vakantie

 

Vakantie in ItaliŽ - Casa Fontana

 

 

Le Marche -
ItaliŽ in ťťn regio

 

 

Casa Fontana extra

 

 

Hoe reis je naar Casa Fontana

 

B&B Casa Fontana - Via Panocchia 6 - 60030 Mergo (Ancona) - ItaliŽ

Webdesign Beekbergen - www.casafontana.com